Search This Blog

Monday, July 13, 2015

Budapest Airport. Eredményesen kezelik a növekvő biztonsági kockázatokat!

2015/7.
Budapest Airport. Eredményesen kezelik a növekvő biztonsági kockázatokat!
Kedves Olvasónk!

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe korszerűbb és reményeink szerint jól használható, áttekinthető oldalunkat. A célunk változatlan, a biztonságvédelemhez kapcsolódó hírekről, újdonságokról, a szakmát foglalkoztató kérdésekről, problémákról igyekszünk rendszeresen tájékoztatni Önöket abban a reményben, hogy számíthatunk megtisztelő érdeklődésükre.

Keszler László
főszerkesztő

 

A SECURINFO.hu biztonságtechnikai szakmai portál, amellyel célunk, hogy megismertessük olvasóinkat az újdonságokkal, követve itthon és a világban a szakmai irányvonalakat.

Ezt a levelet azért kapta, mert ismereteink szerint kapcsolatban áll a biztonságtechnikával. E-mail címét vagy Ön adta meg, vagy saját adatbázisunkból, kiállítások, előadások regisztrációs lapjáról, illetve az internetre feltett nyilvános címekből vettük. Amennyiben szeretné, hogy hírlevelünk biztosan és rendszeresen eljusson címére, kérjük regisztráljon!

Regisztráció

Szeretné, hogy többen ismerjék meg cégét?
Csatlakozzon ingyenes, nyilvános céggyűjteményünkhöz

Nézzen körül oldalunkon, és ossza meg véleményét velünk, írja meg, miről szeretne még olvasni a SECURINFO.hu biztonságtechnikai szakmai portálon!

Keressen bennünket a Facebookon is!

Reméljük, oldalunk elnyeri tetszését, és rendszeres olvasónkká válik!

 
Budapest Airport. Eredményesen kezelik a növekvő biztonsági kockázatokat!

A reptér jogi státusza: közforgalom számára nyitott magánterület. Na és nem is akármilyen! Csak néhány adat: 0-24 órás üzemben 15 000 induló utas naponta, 2 500 dolgozó + a beszállítói forgalom (Cargo, Catering). „ A kiemelt biztonsági kockázat napi megélése mellett szerencsénkre az utóbbi évek leggyakoribb biztonsági eseménye az elhagyott, többnyire véletlenül ottfelejtett csomagok táskák problémájának a kezelése volt.” Szabó Istvánnal, a repülőtéri biztonsági szolgálat helyettes vezetőjével beszélgetünk.

Bővebben
 
Biztonság a Mercedes gyárban. Beszélgetés Szekér Péterrel a gyár biztonsági vezetőjével

„Óriási kihívás, egyben megtisztelő feladat volt számomra – egy vidéki hazai rendőr-főkapitányságról érkezve – a gyár biztonsági folyamatainak a megtervezése a német Daimler AG szakmai elvárásainak megfelelően. Az utóbbi évek legnagyobb kihívása a vállalati tulajdon védelme, a lopások megelőzése, illetve a bombafenyegetések következtében történt leállások voltak...”
Szekér Péter biztonsági vezetővel beszélgetünk a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban.

Bővebben
 
Új 3MP felbontású kamerák a Provision-ISR-től

A biztonsági videomegfigyelő-rendszerek alapvető célja, feladata, hogy az általuk megfigyelt területen történő eseményekről a későbbi ellenőrzés céljára alkalmas, az azon látható személyek, tárgyak minél könnyebb felismerhetőségét biztosító felvételek készüljenek.

Bővebben
 
SHARPDOME a PTZ technológia legújabb vívmánya Éles képek, minden szinten!

A Pan-Tilt-Zoom (PTZ) kamerák kiválóan alkalmasak különböző nagyobb területek pl.: bevásárlóközpontok, utak, sportcsarnokok megfigyelésére. A kamerák képesek forogni, dőlni, hogy nagyobb területet fedjenek le, illetve egy-egy érdekesebb helyre rá tudnak közelíteni. Ugyanakkor egy hagyományos dóm nem lát saját horizontja fölé.Ez problémát jelent olyan helyszíneken, aholeltérő magassággal szembesülünk, mint mozgólépcsők, dombos utak vagy meredek helyek. A felfelé korlátozott kilátás, csökkenti a hagyományos PTZ kamerák használati értékét.

Bővebben
 
Drón használat – szabályozási kérdések I.

A pilóta nélküli légi jármű rendszerek, eszközök (UAS, UAV), közkedveltebb néven drónok fejlesztésének, dinamikus térhódításának a periódusát éljük. Az MBF kongresszusról beszámoló cikkünkben hangsúlyoztuk, hogy a fejlődés léptékét, csak a 70 – es évek PC forradalmához lehet hasonlítani, mert a kezdeti katonai, rendvédelmi felhasználási területeket messze meghaladva terjednek a civil szférában is, így pl. az infrastruktúra ellenőrzés – védelem és a légi fotós technika területén. A felhasználásnak szinte csak a fejlesztőkfantáziája szabhat határt, ugyanakkor jelentős biztonsági kockázatok is jelentkeznek, ezért a használatuk szabályozása elkerülhetetlen. Induló cikksorozatunk ezt a kérdéskört próbálja áttekinteni.

Bővebben
 
Bizalmatlanság a chip és PIN kód technológiával kapcsolatban

Az amerikai Ponemon intézet kutatása azt igazolja, hogy az érintett területek, ágazatok (kereskedelem, vendéglátás, banki műveletek stb.) nem bíznak abban, hogy a hagyományos mágneskártyás fizető terminálok CHIP és PIN technológiára cserélése nagyobb biztonságot nyújtana a fogyasztók adataira nézve. A válaszolók ugyan 59 %-a állítja, hogy a CHIP és PIN kódos rendszer fontos előrelépést jelentene a fizetési stratégiájukat érintően, mégis mindössze 53 %-a gondolja, hogy az új technológia csökkenteni fogja a személyes adatok lopását illetve feltörésük kockázatát.

Bővebben
Ön a SECURINFO.hu hírlevelét olvassa, ezt a levelet azért kapta, mert a regisztrált honlapunkon. Ha nem kívánja, hogy a későbbiekben is küldjünk Önnek hírlevelet, akkor a lenti linken keresztül törölheti magát a levelező listánkról.
A feladó garantálja, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben és a Kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és e-mail adatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben foglalt valamennyi kötelezettségnek eleget tesz. - 1992. évi LXIII. törvény - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény); - 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szól, melyeket maradéktalanul betart.

No comments: