Search This Blog

Monday, September 29, 2014

felszólítás - kamarai hozzájárulás teljesítése

Győr-Moson-Sopron Megyei

Kereskedelmi és Iparkamara

9021 Győr, Szent István út 10/a.

Tel.: 96/520-202 Fax: 96/520-295

kamreg@gymskik.hu

Ügyszám: 24299369-2-08/GYMSKIK

 

Security-World Kft.

Győr

Móricz Zsigmond rakpart 6-8.

Tárgy: felszólítás-kamarai hozzájárulás teljesítése

Tisztelt Security-World Kft.!

 

A parlament 2012. január 1-től - a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosításával - bevezette a gazdálkodó szervezetek - kivétel a fő tevékenységként agrártevékenységet végzők - kötelező kamarai nyilvántartását, valamint évente 5.000 Ft kamarai hozzájárulás megfizetését minden év március 31-ig. Ennek célja, hogy tisztább kép alakuljon ki a működő vállalkozások tekintetében, valamint segítse azok szorosabb együttműködését.

Kamarai nyilvántartás alapján megállapítást nyert, a vállalkozás folyószámla egyenlege

-5000 Ft

elmaradást mutat.

 

Az adóhatóság általi behajtást elkerülendően kérjük, a kamarai hozzájárulás megfizetését 2014. október 10-ig rendezni szíveskedjen. A kamarai hozzájárulás kiegyenlítését elmulasztó vállalkozások adatai, a jelzett időpontot követően a törvény előírásainak megfelelően átadásra kerülnek a NAV irányába. A Gktv. 34/A.§ (5) bekezdése szerint a meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül. A kamarai hozzájárulás meg nem fizetése esetén azt az állami adóhatóság adók módjára hajtja be és az eljárás 5.000 Ft-os költségét is a vállalkozásra terheli.

 

Hátralékát oly módon egyenlítheti ki, hogy - a vállalkozás adószáma és a „kamarai hozzájárulás” szöveg feltüntetése mellett - átutalja a kamara 10300002-33214690-70903285 bankszámlájára.  A banki átutalás mellett lehetőség van az ügyfélszolgálatokon történő készpénz-befizetésre is. Lehetőség szerint a várakozást elkerülendően a befizetését banki úton rendezze.

 

Kérjük, hogy amennyiben a gazdálkodó szervezet időközben kötelezettségének eleget tett, illetve megszűnt, felszámolás ill. végelszámolás alatt áll, az ezt igazoló dokumentumok megküldésével kamaránkat erről lehetőség szerint elektronikus úton tájékoztassa a kamreg@gymskik.hu e-mail címen.

 

A kamarai nyilvántartással kapcsolatos bővebb információkat, az ügyfélszolgálati irodák elérhetőségeit megtalálja kamaránk honlapján www.gymskik.hu. ugyanitt tájékozódhat az Önök számára nyújtott szolgáltatásokról és egyéb üzleti információkról is.

 

Győr 2014.09.26.

                                                                                                                             Üdvözlettel:

Dinnyés Előd s.k.

titkár

No comments: