Search This Blog

Tuesday, September 09, 2014

Kamarai hírlevél

Az alacsony jegybanki alapkamatnak és az állami kamattámogatásnak köszönhetően a Széchenyi Kártya Program hiteleinek kamata minden eddiginél alacsonyabb szintre csökkent. A KAVOSZ ezer kisvállalkozást kérdezett meg. Kiderült, hogy növekedett a vállalkozások által tervezett beruházások száma, és egyre többen vennének fel hitelt is.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által elnyert projekt fő fela­data a magyar-osztrák határtérség­ben a kreatív gazdaság vállalkozásai­nak, szereplőinek támogatása hatá­ron átnyúló, értéklánc alapú együtt­működés kialakítása és fejlesztése által. A  projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg, melynek célcsoportjai a kreatív ipar vállalkozásai, alkotói, nonprofit szer­vezetei, érdekképviseletei.

 

Előadásokra, vállalkozásra szabott tanácsadásra számíthatnak a kisvállal­kozások 2015-ben, logisztikai témá­ban. Már most dolgoznak a szakmai anyagokon. Az alábbi kérdőív kitölté­sével Ön is hozzájárulhat a program sikeres kidolgozásához.

Az S3 Kutatási és Innovációs Stratégia napjainkban megyei szinteken, majd országosan is elkészül. Az EU Struktu­rális Alapjaiból a 2014-20-as években csak ennek birtokában lehet forrást szerezni. A kialakult jövőképet bárki véleményezni egy online felületen.

Leiratkozás az info@gymskik.hu e-mail címen lehetséges.

No comments: