Search This Blog

Monday, October 27, 2014

Nagyvállalati vezetők rémálma - Biztonsági lyukak a rendszerben

 
Nagyvállalati vezetők rémálma - Biztonsági lyukak a rendszerben
 
Kedves Security-World Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.!

Változnak az idők, már az IT biztonság sem olyan, mint régen. Lakatokkal védett ajtón is befújhat a szél…

Érezte már az, hogy valaki figyeli Önt? Megérzése nem alaptalan. Az internetes világban mind meg vagyunk figyelve. Észrevétlenül csepegtetünk ki fontos információkat a külvilágba. Azt hinnénk, hogy a vészhelyzeti tervhez mindig nyúlhatunk, de akkor már késő. Rossz publicitás negatív befolyással bírhat az ügyfelei számára. Idejében gondoskodjunk a megfelelő védelemről!

Emberi tényező a hibaforrások túlnyomó része. Rendszergazdák többsége lusta átállítani az alapértelmezett felhasználónevet és jelszót. A dolgozóink nincsenek kiképezve internet biztonsági szabályok követésére. Túl sok jogosultságot adunk egy-egy személynek.

Bizonyára, azt hisszük, hogy a hackerek bonyolult matematikai műveletek végzésével, kemény munkával törik fel a rendszereket, nagyot tévedünk. A hackerek a legsebezhetőbb, leggyengébb útvonalat keresik. Élnek a felkínált könnyű lehetőséggel, és a legértékesebb dolgot, az információt lopják el tőlünk.

Gondatlanságunk eredményeként a legkényesebb területekre is jöhetnek nem kívánt szemlélők. Vegyünk egy gyakori példát!

A szigorú védelemmel ellátott, kamerás megfigyelőrendszerrel felszerelt irodaház fizikai védelme megingathatatlan. Kerítés, rácsok, beléptető rendszer. A támadók ezt elfogadják, nem kísérlik meg a nehézkes bejutást. De mégis bent lehetnek, méghozzá egy apró biztonsági rést kihasználva. A kamerás megfigyelőrendszer digitális elven működik már több éve, a felvételeket biztonságosan kell tárolni. A figyelőközpontban a hálózati kamerák összességére rálátást kell biztosítani a megfelelő embernek, aki behatolás esetén értesíti a hatóságokat. Mindenki tudja, hogy a fent megemlített, esetleg fegyveres biztonsági ember nincs informatikailag kiképezve. Rajta kívül több százan ugyanazt a kamerát figyelik. Erről senkinek sincs tudomása. És miért? Mert a rendszergazda vétett egy súlyos hibát. A kamerarendszer admin felületén a belépést alapértelmezett beállításon hagyta. Ez olyan, mintha lenne egy páncélszekrényünk, és a megvásárláskor megadott kóddal használnánk évekig. Ugye, Ön is azonnal megváltoztatta a biztonsági kódot? Tudomásaim szerint a használati útmutatón ez alapszintű beállítások közt szerepel. Biztonsági kamerák esetén miért lenne ez másként?

Ne éljünk becsukott szemmel, a laptop lehajtása, jelszavak nem jelentenek egyet a megbízható védelemmel. És itt még nem beszéltem a képernyő kép ellopásáról…

Ilyen és hasonló tátongó biztonsági lyukak felfedésére használjuk a sérülékenység vizsgálót.
Sokat költök biztonsági eszközökre, az én rendszerem atom biztos!

IT biztonság nem jelent egyet az antivírus és a tűzfal beszerzésével és üzemeltetésével.  A vállalkozásoknak fel kell készülni a rafináltabb támadási kísérletekre. A sérülékenység, szinte minden rendszerben fellelhető. Gondolta volna, hogy a SAP rendszer 2600!!!! sérülékenységéből100, távolról is megtámadható?!

A belsőleg alkalmazott sérülékenységi vizsgáló használata költséghatékonyabb és eredményesebb, mintha külső céget bíznánk meg erre a feladatra. (Mint, már mondtam, a külső hozzáféréseket minimálisra kell csökkenteni)

A NEXPOSE felhasználóbarát grafikus felülettel rendelkezik. Kiválóan alkalmas a belső használatra, mivel funkciók tárháza áll rendelkezésre. Azonnal kijelzi a sérülékenységből adódó kártékony kódokat: exploit-okat, malware-kiteket.  Rávilágít a védelem hiányosságaira, és a további szükséges teendőkre. Etikus hacker cégek is ezt a programot alkalmazzák.

Érdekli, hogyan törhetnek be a rendszerébe? Regisztráljon, és ismerje meg a veszélyeit. Az alábbi linken részt vehet egy biztonsági betörés szimulációban!
Registration URL: https://attendee.gotowebinar.com/register/354084887277665281

Webinar ID: 115-357-307

Nexposewebinar:
Október 29. 15:00

Ön a SECURINFO.hu hírlevelét olvassa, ezt a levelet azért kapta, mert a regisztrált honlapunkon. Ha nem kívánja, hogy a későbbiekben is küldjünk Önnek hírlevelet, akkor ezen a linken keresztül törölheti magát a levelező listánkról:
Leiratkozás
A feladó garantálja, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben és a Kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és e-mail adatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben foglalt valamennyi kötelezettségnek eleget tesz. - 1992. évi LXIII. törvény - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény); - 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szól, melyeket maradéktalanul betart.

No comments: