Search This Blog

Tuesday, August 11, 2015

Terrorizmus és biztonságvédelem. Van e reális veszély?

2015/8.
Terrorizmus és biztonságvédelem. Van e reális veszély?
Kedves Olvasónk!

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe korszerűbb és reményeink szerint jól használható, áttekinthető oldalunkat. A célunk változatlan, a biztonságvédelemhez kapcsolódó hírekről, újdonságokról, a szakmát foglalkoztató kérdésekről, problémákról igyekszünk rendszeresen tájékoztatni Önöket abban a reményben, hogy számíthatunk megtisztelő érdeklődésükre.

Keszler László
főszerkesztő

 

A SECURINFO.hu biztonságtechnikai szakmai portál, amellyel célunk, hogy megismertessük olvasóinkat az újdonságokkal, követve itthon és a világban a szakmai irányvonalakat.

Ezt a levelet azért kapta, mert ismereteink szerint kapcsolatban áll a biztonságtechnikával. E-mail címét vagy Ön adta meg, vagy saját adatbázisunkból, kiállítások, előadások regisztrációs lapjáról, illetve az internetre feltett nyilvános címekből vettük. Amennyiben szeretné, hogy hírlevelünk biztosan és rendszeresen eljusson címére, kérjük regisztráljon!

Regisztráció

Szeretné, hogy többen ismerjék meg cégét?
Csatlakozzon ingyenes, nyilvános céggyűjteményünkhöz

Nézzen körül oldalunkon, és ossza meg véleményét velünk, írja meg, miről szeretne még olvasni a SECURINFO.hu biztonságtechnikai szakmai portálon!

Keressen bennünket a Facebookon is!

Reméljük, oldalunk elnyeri tetszését, és rendszeres olvasónkká válik!

 
Terrorizmus és biztonságvédelem. Van e reális veszély?

Mennyire reális a terrorizmus veszélye napjaink Magyarországán? Amennyiben igen, mennyire vagyunk felkészülve egyáltalán a teendők átgondolására? Mit tehetnek a hatóságok, a biztonságvédelmi szakma egy, a mainál jóval veszélyesebb világban?

Bővebben
 
Az agy, mint biometrikus azonosítási módszer

Spanyolországban, az Agyi, Észlelési és Nyelvi Központban végzett kísérletet Blair Armstrong, melyben 45 önkéntes, mozaikszavakra adott reakcióját vizsgálta. Ennek során egy 75 mozaikszóból álló listát olvastak fel a résztvevőknek, majd az agyuk által generált hullámokat egy számítógépes programmal monitorozták. Ezek az eredmények elegendő különbözőséget mutattak ahhoz, hogy 94%-os pontossággal azonosítsák az önkénteseket a második vizsgálat során.

Bővebben
 
Metrici – Integrált rendszámfelismerő megoldás

A Metrici LPR az autóforgalmat elemzi egy szabadalmaztatott technológia segítségével, ezáltal pontos és könnyen értelmezhető adatokat nyújt, amivel megfontolt döntések hozhatók a felhasználók számára. A szoftver elemzi az IP kamerákból érkező videofolyamokat, és érzékeli a járművek rendszámait. Analitikai megoldásként működik, felhasználóbarát, intuitív kezelőfelületével könnyen áttekinthetőek az adatok.

Bővebben
 
„A jogkövető drón használat lehetőségei korlátozottak”

Az utóbbi időben több cikkünkben is érintettük a témát. Tekintettel portálunk profiljára, elsősorban a drón használat biztonsági vonatkozásait, valamint a szabályozás aktuális kérdéseit igyekeztünk áttekinteni. Úgy gondoltuk fontos, hogy egy neves piaci szereplő véleményét is meghallgassuk, Molnár Zsoltnak a Rotors § Cams ügyvezetőjének gondolatait olvashatjuk az alábbiakban.

Bővebben
 
Az arcgeometria alapú és ujjnyomat alapú beléptető rendszer összehasonlítása

Először hallunk némi információit az RFID kártya alapú beléptető rendszerről. Megtudjuk az előnyeit és hátrányait. Majd Rátér a biometrikus azonosítási lehetőségekre. Az ujjnyomat alapú azonosítás esetében felsorolja a hátrányait: fertőzésveszély, a rendszer könnyű kijátszhatósága, téves elutasítások. Ez után rátér az arcgeometria alapú azonosításra, annak működési elvére, előnyeire.

Bővebben
 
Okos otthon buta hibákkal? – Amikor a megfigyelőből megfigyelt lesz. Világszerte 100 ezer kamerát érinthet a most felfedezett biztonsági rés!

Nemcsak otthonokban, de szállodákban, bankokban is megtalálhatók azok az internetre csatlakoztatható biztonsági kamerák, melyek fölött az irányítás – egy magyar etikus hacker felfedezésének köszönhetően – könnyedén átvehető. A biztonsági rés világszerte százezer helyszínt érinthet, kihasználásával pedig az a furcsa helyzet áll elő, hogy helyettünk a betörők figyelnek meg minket, sőt egy vírus telepítésével más okoseszközök is irányíthatók.

Bővebben
Ön a SECURINFO.hu hírlevelét olvassa, ezt a levelet azért kapta, mert a regisztrált honlapunkon. Ha nem kívánja, hogy a későbbiekben is küldjünk Önnek hírlevelet, akkor a lenti linken keresztül törölheti magát a levelező listánkról.
A feladó garantálja, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben és a Kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és e-mail adatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben foglalt valamennyi kötelezettségnek eleget tesz. - 1992. évi LXIII. törvény - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény); - 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szól, melyeket maradéktalanul betart.

No comments: